Başbakan'ın Unakıtan kararı...

Haber Giriş : 11 Aralık 2005 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AKP'de Maliye Bakanı ile çatışan Çömez ve Koçak için kararı Başbakan Erdoğan verecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başta olmak üzere bakanları ve parti yönetimini ağır bir dille eleştiren Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez ve TBMM Genel Kurulu'nda parti politikalarına yönelik sözler sarf eden Afyon Milletvekili Mahmut Koçak hakkında inceleme başlatan AK Parti, kesin karar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.

Avustralya ve Yeni Zellanda'daki temaslarını tamamlayarak bugün yurda dönecek olan Başbakan Erdoğan, ayağının tozuyla partideki hareketliliğe el koyacak. Erdoğan, Pazartesi günü akşam saatlerinde partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak, son gelişmeleri değerlendirecek. Erdoğan, son dönemde parti içinde yükselen muhalif sesler karşısında izlenecek stratejiyi kurmaylarıyla masaya yatıracak. Erdoğan ve kurul üyelerinin; Çömez ve Koçak'ın sözlü olarak uyarılması yönünde karar vermesi bekleniyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu 2 gün önceki toplantısında, Çömez ve Koçak hakkında inceleme başlatılmasına karar vermişti. Değerlendirme sürecinin sonunda Çömez ve Koçak'ın ifadelerinde parti tüzüğünü ihlâl edici nitelik tesbît edilirse, iki milletvekili disiplin kuruluna sevk edilecek. Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek MYK toplantısında, Meclis'teki muhafız taburunun kaldırılmasını isteyen Tokat Milletvekili Resul Tosun'un sözlerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber